Ny Musikk

To flotte norske danselåter

today22. juni 2023 50 1

Bakgrunn
share close

Det kommer ikke flust med Norske låter, men endelig kan vi glede oss over 2 flotte nye låter som kommer fra Nordans og Hanne Mette!

Nordans slipper «Den gamle koppen» fredag.

Dette er en fin og fengende trønderlåt, så her er det bare å svinge seg rundt med eller uten koppen.

Nordans kommer fra Skogn i Levanger kommune, nord i Trøndelag. Nordans tok Norge med storm i 2005, da de overrasket hele dansebandeliten med en andreplass i «Årets dansbandsmelodi» på NRK 1.

«Syvers lørdagskveld» ble en kanonslager på både NRKs Danebandsvisj og Danseband jukebox og ca. 2 millioner streams bare på Spotify.

Nordans har siden utgitt seks album og servert oss den ene slageren etter den andre med «Du e ailder der», «Råneran på Innherred», «Raillbaillturnering» og ikke minst «Trønderdans».

Etter noen års pause er Nordans nå tilbake som en kraftfull trio med Frank Scott på tangenter og vokal, Tore Wullum på gitarer, Ingar Frelsøy på trommer og Sara Kristoffersen på vokal. Frank Scott har nå skuffen full av fengende låter, med humoristiske og finurlige tekster som handler om kjærlighet, hverdag og fest.

Følg gjerne Nordans på Spotify

Hanne Mette slipper «Finne meg selv» fredag.

-Også dette er en veldig fin låt med Hanne Mette Band som er skrevet av Tommy og Ronny Nilsen.

Hanne Mette Gunnarsrud var med å starte Contrazt i 2006 og har turnert land og strand rundt, i kriker og kroker til hun i 2009 hoppet av for å prioritere familien.

Lysten på å synge, stå på scenen og ikke minst treffe flotte mennesker har alltid vært der for Hanne Mette så i 2011 kom hennes første soloalbum «Vår» som også ble nominert til Spellemann.

To år senere kom oppfølgere «Minner» som vant Spellemannprisen i kategorien «Danseband».

I 2015 kom plate nummer tre «Akkurat nå» som også ble nominert til Spellemann.

Følg gjerne Hanne Mette Band på Spotify

Skrevet av: Raymond Johansen

Rate it
0%