AD

Ny Musikk

Jan Johansen & Arctic Band

today10. juli 2024 20

Bakgrunn
share close
AD
AD

Jan Johansen og Arctic Band har sluppet sitt fjerde album, tilgjengelig på cd og alle  digitale plattfomer.

Dette ble feiret med releasekonsert på No. 24 i Tromsø sist lørdag, der Rune Ruberg gjestet som support.  Bandet har sluppet singler igjennom hele våren med stor suksess. På plata finner du blandt annet låtene “en fin fin dag”, “Tapp mæ ei tell” og “Elske sommaren”.

Godt å ha dæ – album nummer 4
Albumet “Godt å ha dæ” består av 10 låter, som alle har sitt helt unike uttrykk, sydd sammen med en rød tråd av litt Arctic-magi. “Vi har virkelig kost oss under innspilling og prosessen frem til album-release. Vi har hatt med dyktige og fine folk hele veien.” forteller en strålende fornøyd Jan Johansen på Facetime, med en rykende fersk “Tapp mæ ei tell”-caps på hodet. “Lars Inge Pedersen har vært produsent på prosjektet, og sammen har vi tatt oss god tid og jeg syns vi har brukt tiden riktig.”.

Corona ble snudd til en mulighet
-Og mye ekstra tid fikk også de da corona herjet og landet stengte ned. Spillejobb på spillejobb ble avlyst, og tok nesten litt piffen fra de. Men bandet snudde det hele til en gylden mulighet til å lage nye låter. Bandets 20-års jubileum falt også midt i corona – i 2021, og resulterte i låten “20 år på veien” som er å finne på det nye albumet, med en rykende fersk musikkvideo på Youtube. “Han Michael, Michael Ludvigsen, som er produsent på videoene “En fin fin dag” og ”20 år på veien” er en råtass på video! Han gjør alt med 100% innsats og har vært fantastisk å jobbe med. Han er så kreativ og dyktig, og det smitter over når man jobber med folk som elsker det de driver med.” sier Jan med et stort smil og retter litt på capsen.

Fans i alle aldere
Bandet har gitt ut nye singler og musikkvideoer med jevne mellomrom, det siste halve året, og gjort seg aktuelle igjen etter en tid med lite aktivitet. Og de har blitt tatt godt i mot! Samtlige låter har hatt jevn radio-spilling, og de hyggelige tilbakemeldingene fra lytterne har ikke latt vente på seg. “Vi har fans i alle aldere. Det har vært utrolig artig og litt surrealistisk å se ungdommen troppe opp på våre konserter, prøve seg på noen dansetrinn og bli med på allsang”. De to låtene låtene “En fin fin dag”og “Tapp mæ ei tell”, ble tatt godt i mot hos yngre garde. Det kan virke som om Arctic Band har truffet godt hos det yngre publikum

Ikke redd for forandring
Arctic Band har holdt på i 23 år, men de er ikke redd for forandring, og klarer å gjøre seg aktuelle ved å følge med i tiden. De er å finne på facebook/instagram, men faktisk også på TikTok. Bandets fjerde album vil være tilgjengelig på digitale plattformer, samt et eksklusivt lite opplag med cd-plater. I tillegg til å ruste opp hjemmesider og sosiale medier, presenterer de en splitter ny “Tapp mæ ei tell” – kolleksjon, bestående av t-skjorte og caps. Man kan virkelig si at selv etter godt og vell 23 år på veien, holder Arctic Band og ikke minst Jan Johansen, som er bandet primus-motor fremdeles koken. Konserter og festivaler er booket langt ut i neste år, med Arctic Band, men også for Jan Johansen, som solo-artist. Spennende tider i møte “Vi har allerede hatt et artig halvår å se tilbake på, med mye som har skjedd, men det er jo nå det virkelig starter” sier Jan entusiastisk. “Release av albumet, enda mer ny musikk på vei, konserter og spennende samarbeid”. Jan kan nemlig avsløre at han har vært i studio og spilt inn et par egne låter, som han etterhvert skal gi ut som soloartist. 21. juli legger han ut på turne en hel måned, fra Trondheim i sør til Agdenes i Nord.

Bandet på lørdagens scene:
Jan Johansen, vokal
Bård Monsen, tangentinstrumenter
Tormod Berg, bass
Sebastian Baltzer Stenersen, trommer
Victor Larsen, gitar

Innspilling:
Syver Haugli, gitar
Lars Inge Pedersen, produsent

AD

Skrevet av: Raymond Johansen

Rate it
AD
AD
AD
0%