AD

Nyheter

Gratulerer med dagen Sputnik!

today23. april 2023 132 2

Bakgrunn
share close
AD
AD

Knut T. Storbukås, bedre kjent under artistnavnet «Sputnik», fyller 80 år i dag!

Det betyr ikke at tenker å pensjonere seg. Han er nemlig aktuell med en ny CD snart og han skal opptre på ulike arrangementer, blant annet blir han å se og høre på Seljordfestivalen i år .

Knut T. Storbukås er en musiker og lastebilsjåfør fra Bostrak i bygda Tørdal i Drangedal kommune i Telemark. Hans mest kjente sanger er «Skilles Johanne» og «Lukk opp din hjertedør».

Sputnik begynte å spille til dans sent på 1950-tallet, og i 1959 startet han bandet The Sputniks. Midt på 1960-tallet var han med på å starte Beach Band, før han i 1968 startet The Sputniks igjen.

Lastebilsjåføren solgte på få år mer enn 1 million kassetter, og satte publikumsrekorder en rekke steder der han opptrådte. Han ble kåret til «Årets artist i Norge» i 1990, og høsten 1993 kom han i Guinness rekordbok etter at han gjennomførte 36 opptredener fra Mandal i syd til Tromsø i nord i løpet av 72 timer.

SPUTNIK MED I NY MUSIKKVIDEO

Sputnik er med på den siste låta til Hagel & Staysman som heter Gamleveien, sjekk ut musikkvideoen ca. 1.30 ut i låta.

Stian Staysman Thorbjørnsen: Det er så stas at Knut «SPUTNIK» ble med på denne låta! En mann vi virkelig ser opp til. En som har tråkka opp stien for oss andre som nå reiser rundt på bøgda og spiller konserter. Definisjonen på en legende.

AD

Skrevet av: Raymond Johansen

Rate it
AD
AD
AD
0%