AD

Nyheter

Sterke bidrag fra Norden i Eurovison Finalen!

today11. mai 2023 41 7

Bakgrunn
share close
AD
AD

Lørdag braker det løs når 26 land kjemper om å vinne Eurovision Song Contest 2023 i Liverpool.

Musikk skaper felleskap og lørdag forenes Europa igjen gjennom musikken. Det blir masse musikk, kostymer, show, glede, latter, tårer og fortvilelse. 

Skal vi være ærlige, så er ikke alt som kommer til finalen i Eurovison til å hoppe i taket av rent musikalsk og vokalt. Men, sånn er det. Det er jo et show og så får de av oss som vil se på la oss rive med av den gode stemningen og all den musikken som faktisk er bra. Uansett tror vi musikk gjør noe med oss mennesker på en positiv måte og vi gleder oss til å følge med selv om det ikke er noen Danseband på scenen lørdag kveld!

Danmark og Island klarte ikke å kvalifisere til finalen Torsdag kveld. Dermed står vi igjen med disse Nordiske håpene i Eurovison Song Contest 2023, nemlig Sverige, Norge og Finland. Så hvilke av de 3 nordiske landene har den sterkeste låten til å kunne vinne finalen. Her er hva vi tenker og tror…

SVERIGE

Sveriges håp er Loreen som vant finalen i 2012 med låten «Euphoria». Det er forøvrig samme mann som har skrevet årets låt, nemlig  låtskriver Thomas G:son. Loreen er storfavoritt til å vinne og vi blir ikke overrasket om hun går helt til topps for det en bra låt, ingen tvil om det. Men, hun må kjempe hardt mot ei annen nordisk «dronning» som nok vil gi Loreen en skikkelig kamp i finalen.

NORGE

Norges håp er den norsk-italienske «dronninga» Alessandra som stiller med den kraftfulle sangen «Queen Of Kings» og sannelig tror vi hun kan komme høyt på lista og kanskje t.o.m dra seieren i land foran den svenske «dronninga» Loreen. I denne låta minner Alessandra lytteren om deres makt til å overvinne motgang og ta kontroll over sin egen skjebne. Her tror vi det blir jevnt mellom Norge og Sverige.

FINLAND

Finlands håp er rapperen Käärijä med låten «Cha Cha Cha» som en «hymne for å glemme hverdagen». Den har elementer av rap, elektropop og metalrock. Sangen fikk samlet 539 poeng  – 387 poeng foran andreplassen, og den største seiersmarginen i konkurransens historie i Finland. Her kan vi faktisk bli overrasket når stemmene skal telles. Kan Finland klare å dra seieren hjem? Vi er litt i tvil, fordi Finland har deltatt 56 ganger og har kun vunnet konkurransen én gang (har ikke statistikken med seg), det var i 2006 med Lordi og «Hard Rock Hallelujah». Nå tror vi sjansen for å vinne faktisk er litt mindre, men de kommer nok blant topp 5.

 

HELE VERDEN KAN STEMME!

Konkurransen har blitt arrangert årlig fra 1956, med unntak av 2020, da konkurransen ble avlyst på grunn av koronapandemien. -Og for første gang kan hele verden stemme på sine favoritter i Eurovison Finalen. Jurystemmer og publikumsstemmer teller 50 prosent hver.

Vi håper på en Nordisk seier og ønsker Sverige, Finland og Norge lykke til i finalen!

AD

Skrevet av: Raymond Johansen

Rate it
AD
AD
AD
0%